ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 25 Ιανουαρίου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδη, προβάλλοντας το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα Επιμελητήρια όλης της χώρας στις προβλεπόμενες από τη δική του σχετική απόφαση ημερομηνίες μεταξύ 15 Μαρτίου με 15 Απριλίου. Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ανέφερε: «…ουδέποτε έχει τεθεί αίτημα από την επιμελητηριακή κοινότητα για αναβολή των εκλογών, παρά μόνο από ελάχιστες διοικήσεις περιφερειακών επιμελητηρίων με αστείες κυριολεκτικά αιτιολογίες που υποκρύπτουν  προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα».

  • Ø ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Ομιλία θα πραγματοποιήσει αύριο, 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ως επίσημος προσκεκλημένος στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

  • ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75.000 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι βασικές κατευθύνσεις του οποίου παρουσιάζονται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών, η φοροδιαφυγή για ποσά άνω των 75.000 ευρώ θα θεωρείται κακούργημα. Επίσης, μετατρέπεται σε διαρκές αδίκημα η μη απόδοση του ΦΠΑ, ώστε να μπορεί να κινηθεί οποτεδήποτε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τοποθετείται μόνιμος οικονομικός εισαγγελέας και δημιουργούνται φορολογικά δικαστήρια για να εκδικάζονται ταχύτερα οι υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται μηχανισμός φορολογικής διαιτησίας, που θα επιλύει φορολογικές διαφορές άνω των 150.000 ευρώ.

  • ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Εμφύλιο στις τάξεις του εμπορικού κόσμου προκαλούν «Μπόλκεσταϊν» και «Καλλικράτης», καθώς ανοίγουν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, την επέκταση του καθημερινού ωραρίου και το κυριότερο, φέρνουν ξένες πολυεθνικές του λιανεμπορίου με διαθέσεις για δημιουργία εκπτωτικών χωριών και μεγάλων εμπορικών κέντρων.

  • ΕΒΕΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ – ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με ΕΛΑΝΕΤ, (Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α και  Εταίρο, του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου) και με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος : «Πράσινος Τουρισμός», την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 4:30 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του Ε.Β.Ε.Α. Σκοπός του ανωτέρω προγράμματος είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των εμπλεκομένων στην τουριστική διαδικασία και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, της εξοικονόμησης ενέργειας, της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων τους, κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ www.acci.gr/Σημαντικές Ανακοινώσεις, καθώς και στο Τμήμα Προγραμμάτων και Κατάρτισης του Ε.Β.Ε.Α., Ακαδημίας 7, (4ος όροφος) τηλ:2103382245, 2103382234 (fax: 210 3626644 & 210 3624643).

Πηγή: ΕΒΕΑ