ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 25-27 Μαΐου 2013

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ

Τη δυνατότητα να εξετάσει την αναθεώρηση ορισμένων φορολογικών συντελεστών, χωρίς όμως να διακινδυνεύσει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα δώσει σταδιακά στην κυβέρνηση η ομαλή εκτέλεση του προγράμματός της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «διερευνούμε το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών ή τους συντελεστές στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάταση του νευραλγικού κλάδου των κατασκευών, με μεγάλη προστιθέμενη αξία στην συνολική οικονομία».

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υποχρεωτική θα είναι φέτος η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης για όλους τους φορολογουμένους, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ PROTON BANK

       Πωλήσεις των μη συστημικών τραπεζών, του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton Bank, επιχειρεί το ΤΧΣ σε επενδυτές από το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και την Ελλάδα, με την προσδοκία να λάβει πίσω μέρος των κρατικών κεφαλαίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επανακεφαλαιοποίησή τους. Καταληκτική ημερομηνία για την πιθανή εξεύρεση ενδιαφερόμενων επενδυτών για την εξαγορά των δύο μη συστημικών τραπεζών είναι η 15η Ιουλίου 2013, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν καταστούν δυνατές οι πωλήσεις του Νέου ΤΤ και της Νέας Proton Bank, θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές ποια συστημική τράπεζα θα μπορούσε να απορροφήσει την κάθε μία από τις δύο τράπεζες ή και τις δύο μαζί.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ ενημερώνει τα μέλη του για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Η νέα υπηρεσία του ΕΒΕΑ παρέχει πληροφορίες για τη λειτουργία της ΕΕ, την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, τις δυνατότητες συμμετοχής σας, στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, τα προγράμματα της ΕΕ και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης απ' αυτά, ενημερωτικά έντυπα ή τις επίσημες εκδόσεις της ΕΕ. Πληροφορίες στο τηλ.: 210 3615059, 210 3382481, fax. 210 3382315, e-mail: europedirect@acci.gr (Ακαδημίας 7, 5ος όροφος).