ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 27 Απριλίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Στην άμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων, οι οποίοι εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρά η Εφορία, όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Η δέσμευση θα γίνεται πριν την κλήση σε ακρόαση του φορολογούμενου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 1/6 ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 1η Ιουνίου η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων προς ένταξη στον επενδυτικό νόμο. Η αρχική προθεσμία έληγε τη Δευτέρα 30 Απριλίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους ενδιαφερόμενους να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια, προς αποφυγή συνωστισμού στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, καθώς και αποφυγή καθυστερήσεων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΙ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης 50 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα του Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΝ (http://www.ypoian.gr/), της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (http://www.antagonistikotita.gr/), του ΕΦΕΠΑΕ http://www.efepae.gr/, του ΕΣΠΑ (www.espa.gr,www.ependyseis.gr/mis) και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (http://www.ggb.gr/).

ΣΕΠΕ: "ΕΛΑΣΤΙΚΗ" Η ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Με ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται πλέον οι μισές από τις νέες προσλήψεις, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, αντιστοιχεί πλέον στο 50,1% του συνόλου των συμβάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2009 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 79% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 58,92% και το α' τρίμηνο του έτους 2012 το 49,9%.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», 2.5.12., 17:00

          Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιορίζουν την επιχειρηματικότητα και την ανάληψη δράσης για την τόνωσή της και την επαναφορά σε ρυθμούς ανάπτυξης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Μνημόνιο» την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 17.00, στο Μέγαρο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ (6ος όροφος)

Πηγή: ΕΒΕΑ