ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 27-29 Ιουλίου 2013

Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

«Η Ελλάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση περάσει ακόμη το βουνό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι «υπάρχει μόνο βοήθεια για αυτοβοήθεια», ενώ χαρακτήρισε «ανοησίες» την υπόθεση ότι μετά τις γερμανικές εκλογές «θα έρθει ο λογαριασμός». «Έχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας. Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους -υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια- τότε γίνεται η εκταμίευση» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ 4.000 ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ

Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis και τους 4.000 φοροελεγκτές θέτει σε εφαρμογή το επομενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλήσει έσοδα. Σύμφωνα  με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αμερικανική φιλοσοφία «follow the money», δηλαδή να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πορεία του χρήματος και την εξέλιξη του πλούτου και στην συνέχεια να συγκρίνουν με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν έχει γίνει φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.