ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 29 Ιουλίου 2009

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατοικιών ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου θα ενταχθούν όλα τα κτίρια η άδεια κατασκευής των οποίων εκδόθηκε πριν από τον Ιούλιο του 1979 αρκεί, σε περίπτωση πολυκατοικιών, το 50% να έχει κύρια χρήση ως κατοικία. Όσα από τα επιλέξιμα κτίρια βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης ως 1500 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν σε ένα ποσοστό από 30% ως 50% του κόστους των εργασιών. Για όλα τα υπόλοιπα επιλέξιμα κτίρια θα ανακοινωθούν φορολογικά κίνητρα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ 60 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κονδύλια 100 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση 60.000 θέσεων εργασίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα παράσχει το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μέσω των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε η  υπουργός μετά τη συνάντησή της με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.


ΑΝΕΡΓΙΑ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Έκρηξη της ανεργίας τον Ιούνιο δείχνουν τα στοιχεία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ καθώς ο αριθμός των ατόμων που απολύθηκαν ανήλθε σε 83.596. Τον Ιούνιο το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων είναι αρνητικό κατά 1.910 θέσεις λιγότερες στην αγορά εργασίας. Ο Ιούνιος καταγράφεται, μέχρι στιγμής, ως ο χειρότερος μήνας του έτους σε σχέση με την απασχόληση, αφού σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός απολύσεων (83.596) αυξημένος κατά 6,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους περικόπηκαν 470.676 θέσεις εργασίας και έγιναν 509.422 προσλήψεις, κυρίως προσωρινής και μερικής απασχόλησης, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Πηγή: ΕΒΕΑ