ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 3 Μαρτίου 2011

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε χθεσινή ημερίδα με θέμα τις αλλαγές που επέρχονται για τις επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε: ''Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει ορισμένες ρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση – παραμένει αντιαναπτυξιακό και η αποτελεσματικότητά του, όσον αφορά στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, είναι, δυστυχώς, αμφίβολη''. Ο κ. Μίχαλος στην ομιλία του σημείωσε ότι η σημερινή φορολογική πολιτική στερεί πόρους από την αγορά ''για να επιδοτήσει, στην ουσία, τον εξωπραγματικού μεγέθους δημόσιο τομέα. Στερεί έργα και υποδομές από τους πολίτες για να συντηρήσει τις γνωστές μαύρες τρύπες. Στερεί ρευστότητα από τις επιχειρήσεις για να γεμίσει τα άδεια ταμεία. Χρηματοδοτεί προβληματικούς και ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς, απωθώντας πολύτιμο επενδυτικό κεφάλαιο. Συντηρεί παρωχημένες συντεχνιακές αντιλήψεις και στερεί από τη χώρα αναπτυξιακές δυνατότητες''.

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης της τάξης του 60% αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας μια πρόγευση των αναπροσαρμογών που θα γίνουν σε ολόκληρη την επικράτεια στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Εκπεφρασμένος στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να προσεγγίσουν οι αντικειμενικές αξίες τις εμπορικές. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών θα είναι της τάξης του 30% έως 100%, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, με την πρώτη τον Ιούλιο του 2011.   

  • ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 10,7% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟ 2010

Βελτιώνονται τα στοιχεία για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών. Βελτιώνονται τα στοιχεία για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ). Η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο σύνολο του 2010, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών ξεπέρασε τα 16,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10,75%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση 8,3%.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που η εξαγωγική τους επωνυμία καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων αυτού,  το έτος  2008, ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η ανανέωση της εγγραφής των εξαγωγικών τους επωνυμιών. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε ανανέωση και επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, από 2-1-2011 έως 31-3-2011, να υποβάλουν Αίτηση Ανανέωσης στο  ΕΒΕΑ.

Πηγή: ΕΒΕΑ