ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2014

 

Ø ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αλλάζει το έντυπο της δήλωσης ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως προβλέπεται από την απόφαση ΠΟΛ. 1198/25-08-2014 της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου. Το νέο έντυπο θα είναι πιο εύχρηστο και λειτουργικό και ουσιαστικά θα υπηρετεί τον σκοπό της μείωσης του διοικητικού κόστους τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τη φορολογική διοίκηση.

 

Ø Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας και γνωστοποιεί ότι η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου για τα κόκκινα δάνεια που της είχαν γνωστοποιηθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Επισημαίνει την ανάγκη για «μια ολιστική προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων» και υπογραμμίζει ότι  βούληση της κυβέρνησης είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Ø ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΘΕΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21:00

       Μια μέρα της εβδομάδας για γνωριμία της Θερμοκοιτίδας με το κοινό! Κάθε Τρίτη και για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από αύριο 2 Σεπτεμβρίου, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, όπου θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης και να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις της. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής επί τόπου, για την υποστήριξη όποιου χρειάζεται βοήθεια. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-2, 210-3631317, 210-3382253.