ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 4 Μαΐου 2010

  • ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Άρχισε η εφαρμογή του πακέτου των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ (από 21% στο 23%, από 10% σε 11% και από 5% σε 5,5%) θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιουλίου. Το σχετικό νομοσχέδιο με το πρώτο τμήμα των μέτρων κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στη  Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

  • ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Σε κλείσιμο των καταστημάτων προχωρούν την Τετάρτη 5 Μαίου η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ όπως ανακοίνωσαν χθες. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα του «λουκέτου» 65.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται δάνεια ύψους 17 δισ. ευρώ.  

  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 3,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 3,8 δισ. ευρώ από το Κατάρ δρομολογούνται στη χώρα μας, στους τομείς του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στον τουρισμό. Αυτό έγινε γνωστό από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρωθυπουργού του Κατάρ σεϊχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφησαν από τους αρμόδιους υπουργούς μνημόνια συνεργασίας στους τομείς του φυσικού αερίου, των ΑΠΕ, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών και της ενημέρωσης. Η κυριότερη συμφωνία αφορά στο λιμάνι του Αστακού.

Πηγή: ΕΒΕΑ