ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, παραδίδοντας χθες στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την οικονομία ενόψει της ΔΕΘ, δήλωσε:  «Σήμερα, όλες οι ελπίδες ανάκαμψης στηρίζονται στην ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος, με κινητήριο δύναμη την παραγωγή, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις. Για να υπάρξει ουσιαστικό αντίκρισμα στην ελληνική οικονομία, θα πρέπει να διασφαλιστούν μια σειρά από προϋποθέσεις όπως η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, η καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου και ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος, η επιτάχυνση της υλοποίησης μιας σειράς μεγάλων έργων, η επιτάχυνση της εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όλες αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν σε περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας».

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

       Την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση της αρμοδιότητας αδειοδότησης των επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την εξέλιξη του ριζικού εκσυγχρονισμού της αδειοδοτικής διαδικασίας των επιχειρήσεων. Ο κ. Μίχαλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο σχεδιασμός του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάρτιση του Οδικού Χάρτη Αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, διακρίνεται θετικά. Όσον αφορά στη γενική στρατηγική που υιοθετείται για τη μεταφορά της ευθύνης αδειοδότησης στην Επιχείρηση και σε πιστοποιημένους φορείς της Ιδιωτικής Οικονομίας, η ΚΕΕ θα συμβάλλει σημαντικά.

ΥΠ.ΟΙΚ.: «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ

       Το υπουργείο Οικονομικών, με νέο σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,  επιχειρεί να σταματήσει τη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ με την ανάρτηση στο διαδίκτυο των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και την απόρριψη τιμολογίων για έκπτωση του ΦΠΑ που εκδίδονται από επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ΦΠΑ.

Πηγή: ΕΒΕΑ