ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 6 Απριλίου 2011

 

  • ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, μετά την ανάκαμψη των δυο προηγούμενων μηνών, το Μάρτιο υποχωρεί κατά μία μονάδα και διαμορφώνεται στις 78,4 μονάδες. Η πτώση αυτή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του κλίματος στις Κατασκευές καθώς στους λοιπούς τομείς οι μεταβολές είναι οριακές.

  • ΣΕΒ: ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου, όπου συζητήθηκε ο νέος φορολογικός νόμος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η φορολόγηση των κερδών των Α.Ε. είναι αντιαναπτυξιακή και επιπλέον φέρνει τις ελληνικές θυγατρικές ελληνικών ομίλων επιχειρήσεων σε δυσμενέστερη θέση από εκείνες που ανήκουν σε ξένους ομίλους. Παράλληλα ζήτησε να ενταχθούν στο συμψηφισμό οφειλών με το Δημόσιο και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

  • ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Στις 1.000 και πλέον ανέρχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα τη φετινή χρονιά, όταν την ίδια στιγμή οι πτωχεύσεις που καταγράφηκαν το 2010 ήταν 355 σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της ICAP. Οι αριθμοί γίνονται ακόμα χειρότεροι αν συνυπολογιστούν οι εταιρίες που διακόπτουν τη λειτουργία τους χωρίς να κηρυχθούν δικαστικά σε πτώχευση και συνεπώς δεν καταγράφονται ως πτωχευμένες. Περισσότερο ευάλωτες καταγράφονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

      

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΞ: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜμΕ

Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου (Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Ακαδημίας 1, 9.30-12.00) ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για τη στήριξη των ΜμΕ». Η εκδήλωση  αφορά στις χρηματοδοτήσεις που παρέχει η Ε.Ε. σε ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους σε έργα τρίτων χωρών, απευθύνεται σε εταιρείες συμβούλων, κατασκευαστές και προμηθευτές και περιλαμβάνει ομιλίες εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρουσίαση της εμπειρίας ελληνικής εταιρείας που συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. στο εξωτερικό.

Πηγή: ΕΒΕΑ