ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΤτΕ: ΣΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

       Την απόφαση να κάνει ελαστικότερα τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον Τειρεσία, πήρε χθες η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους 1.000 ευρώ στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες, με την απόφαση αυτή, η στέρηση του βιβλιαρίου ισχύει για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών άνω των 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου από 12 σε 6 μήνες. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στην ανακούφιση βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως μικρού μεγέθους, που παρουσιάζουν πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και στην ενίσχυση της δυνατότητάς τους να αντεπεξέρχονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ 

       Τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη ανακοίνωσή του. Οι αιτήσεις για υπαγωγή στην «πάγια ρύθμιση» γίνονται μέσω του διαδικτυακού τόπου http://www.gsis.gr/.

Ø ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ»

Το ΕΒΕΑ και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ε.Β.Ε.Α., στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση των επιχειρήσεων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ: «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ». Η εν λόγω Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Β.Ε.Α., Αίθουσα Ερμής (6ος όροφος) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ. Στόχος του προγράμματος είναι υποστήριξη των ΜμΕ και – υπό προϋποθέσεις –  των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και η τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Πηγή: ΕΒΕΑ