ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων θα είναι το κεντρικό θέμα της συνάντησης που  θα έχει σήμερα το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που δεν μπορούν και σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, και παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει το κράτος να παρέχει προστασία σε κακοπληρωτές που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν.

ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ» ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Βορείου Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαπιστώνει η νορβηγική εταιρία PGS, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις που έγιναν στο διεθνές συνέδριο APPEX Regional 2013, στην Αθήνα, και που αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων .Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο, σημείωσε ότι «το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο», ενώ, ταυτόχρονα, απηύθυνε πρόσκληση στις εταιρείες που συμμετείχαν στο συνέδριο, να επενδύσουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΛΕΞΗ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ (Αμερικής 11, 5ος όροφος, αίθουσα 508) διάλεξη του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία ανάμεσα στο χθες και στο αύριο: Οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος».

Πηγή: ΕΒΕΑ