ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7-9 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

       Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ. Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Γ.Σ., χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αρ. Τζιτζικώστας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Θεσσαλονίκης κ. Δ. Μπακατσέλος, ως οικοδεσπότης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης. Τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Μίχαλος, ανέπτυξε τις θέσεις και τις απόψεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας, σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέπτυξε λεπτομερώς τις θέσεις και τις απόψεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας, σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση. Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι "σήμερα μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και τρία χρόνια μνημονίων, το βάρος πρέπει να  δοθεί στην προώθηση εφικτών, άμεσων και αποτελεσματικών πρακτικών λύσεων για την αγορά. Για να επαληθευτεί το success story στη πράξη, πέραν των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που μεσομακροπρόθεσμα θα αποφέρουν καρπούς, χρειάζεται  να υπάρξουν παρεμβάσεις, άμεσης απόδοσης". 

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΙΕΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, δήλωσε μεταξύ άλλων «η κυβέρνηση δε σχεδιάζει, σε κάθε περίπτωση, να πάρει άλλα μέτρα σαν αυτά που δημιούργησαν πιέσεις στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια», ενώ συνέχισε «Δεν είμαστε πια στο γκρεμό. Έχουμε διανύσει τα ¾ του δρόμου και πρέπει να φτάσουμε στο τέρμα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες». Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι θα βρεθεί τρόπος για τη χρηματοδότηση των Επιμελητηρίων, ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των καρτέλ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ»

Το ΕΒΕΑ και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ε.Β.Ε.Α., στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση των επιχειρήσεων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ: «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ». Η εν λόγω Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Β.Ε.Α., Αίθουσα Ερμής (6ος όροφος) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ. Στόχος του προγράμματος είναι υποστήριξη των ΜμΕ και – υπό προϋποθέσεις –  των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και η τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Πηγή: ΕΒΕΑ