ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 9 Μαρτίου 2011

  • ΜΕΤΡΑ 1,7 ΔΙΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Εκτροχιάζει τον προϋπολογισμό η υστέρηση των εσόδων κατά την διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους και φέρνει πιο κοντά την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες και τον Φεβρουάριο τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά περίπου 10% σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών. Υπολογίζεται πως στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η απόκλιση από τον στόχο ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί πως στο επικαιροποιημένο μνημόνιο γίνεται αναφορά στους κινδύνους για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και τονίζεται πως για να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,4% του ΑΕΠ είναι πιθανόν να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα που θα αναλογούν σε τρία τέταρτα της μονάδας του ΑΕΠ δηλαδή 1,7 δις ευρώ.

  • ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ

Πλώρη για τα δύο ευρώ το λίτρο βάζει η αμόλυβδη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης ακολουθεί, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης «στοχεύει» το 1 ευρώ το λίτρο. Χθες, στις διεθνείς αγορές το αργό πετρέλαιο ανέβαινε 2,5 δολάρια το βαρέλι κινούμενο στην τιμή των 104 δολαρίων το βαρέλι, ενώ ισόποση ήταν και η άνοδος του μπρεντ, το οποίο βρισκόταν στα 117 δολάρια. Το υπουργείο Ανάπτυξης μέτρησε τη μέση τιμή της αμόλυβδης σε ρεκόρ επίπεδα καθώς χθες εκτινάχθηκε στα 1,662 ευρώ το λίτρο. Ρεκόρ εποχών σημείωσε και το πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή να έχει εξακοντιστεί στα 0,875 ευρώ το λίτρο. Το ντίζελ που αποτελεί την κινητήριο δύναμη των επιχειρήσεων έφτασε στα 1,476 ευρώ το λίτρο.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενημέρωση των μελών του, διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, (Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α και Εταίρο, του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος με τίτλο: «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 4:00 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του Ε.Β.Ε.Α. Στόχος της ανωτέρω διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις επιδότησής τους μέσω του εν λόγω Προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη των ΜΜΕ και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την αύξηση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στo Τμήμα Προγραμμάτων και Κατάρτισης του Ε.Β.Ε.Α., Ακαδημίας 7, (4ος όροφος) τηλ:2103382245, 2103382234 (fax: 210 3626644 & 210 3624643).

Πηγή: ΕΒΕΑ