ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις σημερινές αιτιάσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επιβολή των capital controls στην κυριολεξία «πάγωσε» κάθε επιχειρηματική συναλλαγή, ιδιαίτερα με το εξωτερικό, ενώ και στο εσωτερικό τα καθημερινά προβλήματα μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Οι ρυθμίσεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα επιχειρεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις της επιβολής των τραπεζικών περιορισμών, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την ανεμπόδιστη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Καθώς, άλλωστε, προβλέπουν τις ελάχιστες διευκολύνσεις για τους ιδιώτες καταθέτες και τις επιχειρήσεις χωρίς να διευκολύνουν επί της ουσίας τις επιχειρηματικές συναλλαγές.

Η Επιμελητηριακή Κοινότητα έχει αναπτύξει λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών και ζητεί την όσο το δυνατόν συντομότερη άρση των capital controls.

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δε θα υφίσταται κανένας λόγος για παραμονή εν ισχύ των κεφαλαιακών περιορισμών».