Δωρεάν εξ αποστάσεως μαθήματα ρωσικών στον τουριστικό κλάδο – Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RETOUR

Σας πληροφορούμε ότι το πρόγραμμα «RETOUR – Russian for Tourism» βρίσκεται στη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του και σας καλούμε να συμμετάσχετε. Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν μαθήματα εξ αποστάσεως της ρωσικής γλώσσας για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού (σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά μαγαζιά).

Στόχος του έργου RETOUR είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να εξελιχθούν από εντελώς αρχάριοι στο επίπεδο Α2 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης εκτιμάται στις 45 ώρες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου http://www.russian-for-tourism.eu/el  και επιλέξετε από το μενού την κατηγορία “Κατεβάστε το μάθημα”. Εκεί θα βρείτε τα εξής:

1. “Οδηγός για εκπαιδευόμενους – Οδηγός για εκπαιδευτές”: εξηγεί τη δομή του μαθήματος και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα υλικά με τον καλύτερο τρόπο.
2. Εισαγωγή: είναι ένα Pdf αρχείο με βασικούς κανόνες γραμματικής
3. Αρχεία ήχου για την εισαγωγή (με την προφορά του ρωσικού αλφάβητου)
4. 6 ενότητες του μαθήματος. Κάνοντας κλικ σε κάθε σύνδεσμο, κατεβάζετε το μάθημα σε pdf αρχείο.
3. Βίντεο: είναι ο σύνδεσμος που θα σας πάει στο κανάλι του RETOUR στο Youtube. Διαλέξτε την playlist “RETOUR στα ελληνικά” και παρακολουθείστε τα βίντεο με τους διαλόγους. Πρόκειται για 30 σύντομα βίντεο με συνήθεις καταστάσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά μαγαζιά. Στην playlist θα βρείτε όλους τους διαλόγους σε 2 διαφορετικές versions (f,g). Περισσότερες πληροφορίες θα διαβάσετε στον οδηγό για εκπαιδευόμενους.

5. Ερωτηματολόγια αξιολόγησης για εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές.

Στο μενού της ιστοσελίδας, υπάρχει επίσης η κατηγορία “Προσωπικός Χώρος“. Αφορά και τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους. Εγγραφείτε εκεί (δωρεάν) και θα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα την εκπαίδευση σας:
– έχετε στα αριστερά ένα μενού με όλες τις ενότητες και τα βίντεο
– μπορείτε να ηχογραφήσετε τη φωνή σας (παίζοντας το ρόλο ενός ατόμου στο διάλογο) και να τη στείλετε σε έναν εκπαιδευτή για αξιολόγηση
– μπορείτε να δείτε οδηγίες πώς να φτιάξετε το Ατομικό σας Σχέδιο Μάθησης
– μπορείτε να επισκεφθείτε το forum του μαθήματος και να συζητήσετε με άλλους μαθητές ή εκπαιδευτές θέματα που σας απασχολούν.

Αν γνωρίζετε άλλα άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για το μάθημα, μπορείτε να τους προωθήσετε αυτό το email ή να τους πείτε να επικοινωνήσουν μαζί μας. Τα υλικά είναι δωρεάν για όλους μέχρι το Σεπτέμβριο 2015. Παρακαλούμε μόνο μη ξεχάσετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης (https://it.surveymonkey.com/r/?sm=NLhiwaV1BPshwuFgA%2fW3Xg%3d%3d)

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια των προγραμμάτων Δια βίου Εκπαίδευσης, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνημμένα θα βρείτε αναλυτική περιγραφή του έργου.

 

Σχετικά Αρχεία: