ΕΣΕΕ για ΟΛΠ

Για μία ακόμη φορά ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ευρίσκεται σε αναταραχή λόγω της αιφνίδιας εξαγγελίας κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Η εν λόγω απόφαση, σε μεγάλο βαθμό, αγνοεί τις ανάγκες των χρηστών-πελατών των λιμενικών υπηρεσιών, θέτοντας υπό σοβαρή διακύβευση την ομαλή τους λειτουργία. Επιπρόσθετα καταδεικνύει και μία έλλειψη σεβασμού προς την κοινωνία, η οποία υποχρεώνεται για άλλη μία φορά να εναρμονίσει τις απαιτήσεις αλλά και τις λειτουργίες της με τις μικρό-συντεχνιακές νοοτροπίες και λογικές ενός τμήματος «υπηρετών της κοινής ωφέλειας».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με σημερινή της επιστολή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη πρότεινε την κατεπείγουσα σύγκληση σύσκεψης των τεσσάρων εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή:

1. του Υπουργείου ως εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, κύριου μετόχου της ΟΛΠ Α.Ε

2. της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε

3. των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΟΛΠ Α.Ε και

4. των χρηστών των υπηρεσιών της ΟΛΠ Α.Ε.

Η ΕΣΕΕ ως κύριος εκπρόσωπος του συνόλου του Ελληνικού Εμπορίου – εισαγωγικού και εξαγωγικού – θέτει στην διάθεση της Υπουργού τις υπηρεσίες της, έτσι ώστε να υπερκεραστεί η νέα κρίση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να χαθεί ούτε μία μέρα.

Πηγή: ΕΣΕΕ