Ο Συνήγορος του Επιχειρηματία στο Επιμελητήριο Ημαθίας

s-photo-01_F11897.jpgΤο Επιμελητήριο Ημαθίας,  σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή αναπτυξιακή Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΚΕΜ) και με την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, διοργάνωσε στις 14 Μαρτίου 2007, ημερίδα ενημέρωσης των επιχειρηματιών για μια νέα υπηρεσία του Επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις – μέλη του, το Συνήγορο του Επιχειρηματία.

Η ΕΚΕΜ έχει αναλάβει την οργάνωση και την πιλοτική λειτουργία γραφείου Συνηγόρου του Επιχειρηματία, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης, εξειδικευμένης πληροφόρησης και διαμεσολάβησης.

s-photo-02_F11936.jpgΟ συνήγορος του επιχειρηματία εξυπηρετεί  επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου στις σχέσεις τους με τους δημόσιους φορείς, στοχεύοντας στην ταχύτερη και εγκυρότερη επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους είτε στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας http://www.epimelima.gr/ , είτε στο χώρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Ουσουλτζόγλου Νικόλαος, τόνισε ότι «ο συνήγορος του επιχειρηματία λειτουργεί με επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διευκολύνει τις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της Κοινότητας.  Στατιστικά, αξίζει να πούμε ότι το 98% των ερωτημάτων που δέχθηκε ο Ευρωπαϊκός Συνήγορος έκλεισαν επιτυχώς, χωρίς να χρειασθούν περαιτέρω ενέργειες από πλευράς επιχείρησης». Ο πρόεδρος προέτρεψε τις επιχειρήσεις του Νομού να αξιοποιήσουν την νέα προσφερόμενη υπηρεσία του Επιμελητηρίου, η οποία στοχεύει στην διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και στην δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο νομό Ημαθίας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα INTERREG III C Modele / Multinet subproject και συγχρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.