Πιστοποίηση μονάδων παραγωγής για εξαγωγές στην Αίγυπτο

Σχετ: Έγγραφά μας ΑΠ 17183/12.4.2016 και προηγούμενη αλληλογραφία. 

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών αναφορικά με πιστοποίηση παραγωγικών μονάδων και εγγραφή σε μητρώο εξαγωγέων στην Αίγυπτο υποβάλλονται παρατηρήσεις/ενστάσεις από πλευράς εδώ Αντιπροσωπείας ΕΕ προς Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου σχετικά με εν θέματι νομοθεσία. Στα πλαίσια αυτού παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα μέλη σας που εξάγουν στην Αίγυπτο και ενημερώσετε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων σχετικά με τα παρακάτω:

·   Εάν και σε ποιο βαθμό ελληνικές επιχειρήσεις – είτε οι ίδιες είτε ο νόμιμος εκπρόσωπός τους στην Αίγυπτο – αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής στο ειδικό μητρώο.

·    Εάν οι ήδη εγγραφείσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν παραλάβει επίσημη επιβεβαίωση εγγραφής ή εξακολουθούν, μετά την εγγραφή τους, να αντιμετωπίζουν δυσχέρειες κατά τη διεκπεραίωση των εξαγωγών τους στην Αίγυπτο. 

·  Εάν ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταβάλλει αμοιβές και τι ύψους για την επικύρωση (legalisation) των απαιτούμενων εγγράφων στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε τις απαντήσεις σας στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Κάιρο στο Email : ecocomcairo@mfa.gr  (Tel:    +202 27952036  – 27948482  Fax : +20227940684).

H Διευθύντρια

Σοφία Τσαμίχα

Γεν. Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Β΄