Πρόγραμμα επιχειρηματικών αποστολών Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009 από το Υπουργείο Εξωτερικών

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της προώθησης των ελληνικών εξαγωγών και εμπορικών συνεργασιών σε στοχευμένες αγορές, το Υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζει για το φθινόπωρο του 2009 τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται επιχειρηματικές αποστολές στο Καζακστάν (τέλος Σεπτεμβρίου), στην Πολωνία (αρχές Οκτωβρίου) και στην Ιαπωνία (μέσα Οκτωβρίου).

Οι  συγκεκριμένες χώρες επελέγησαν με βάση το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, καθώς επίσης και τις προοπτικές αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις εν λόγω αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Καζακστάν αποτελεί μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά όπου διανοίγονται σημαντικές επενδυτικές προοπτικές καθώς και προοπτικές ανάπτυξης τεχνικής συνεργασίας (σε θέματα εκπαίδευσης, Μ.Μ.Ε., γεωργίας, τυποποίησης τροφίμων, τουρισμού και ενέργειας) Ενδεικτικά αναφέρουμε ως τομείς ενδιαφέροντος τον τομέα των γουναρικών, των καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, των δομικών, οικοδομικών υλικών και κατασκευών, του καπνού, των χημικών προϊόντων και χρωστικών υλικών καθώς και των τροφίμων.

Στην  Πολωνία ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίας παρουσιάζουν οι τομείς των τροφίμων και ποτών, ο κατασκευαστικός τομέας, o τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ιδιαίτερα ο κατασκευαστικός τομέας της Πολωνίας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς ενώ θα επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο δεδομένης της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου EURO 2012.  

Τέλος, στην Ιαπωνία επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ειδικά στοχευμένοι κλάδοι και προϊόντα όπως τα τρόφιμα (με έμφαση στα οικολογικά), το ελαιόλαδο και οι ελιές ανώτερης ποιότητας, τα τυροκομικά προϊόντα, τα κρασιά, τα ιχθυηρά καθώς και τα καλλυντικά και προϊόντα καλλωπισμού.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις ως άνω αποστολές παρακαλούμε όπως μας το γνωρίσετε στο e-mail: diplof-oey@mfa.gr, αναφέροντας επίσης και τον τομέα ενδιαφέροντος σας για τις κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα καταβάλουν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους εξ ιδίων.

Λεπτομέρειες για την διοργάνωση και το κόστος των επιχειρηματικών αποστολών θα σας γνωστοποιηθούν αρμοδίως το συντομότερο δυνατό, μόλις οριστικοποιηθούν οι σχετικές ημερομηνίες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση.

Διπλωματικό Γραφείο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Τηλ. 210-368 4224, 4128, 4192
Fax. 210-368 4254