Υπερβολικές οι αυξήσεις στις εισφορές που προτείνει η Διοίκηση του ΟΑΕΕ στο Υπουργείο σύμφωνα με το ΒΕΑ.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας τοποθετείται στο ζήτημα των αυξήσεων, που προτείνει η Διοίκηση του ΟΑΕΕ στο αρμόδιο Υπουργείο Απασχόλησης και χαρακτηρίζει την προτεινόμενη αύξηση των εισφορών του κλάδου συνταξιοδότησης κατά 6%, ως υπερβολική, ενώ σημειώνει ότι στο κλάδο υγείας επί δύο και πλέον χρόνια, παρά την αυξητική πορεία του κόστους των σχετικών δαπανών, οι εισφορές έχουν κρατηθεί σταθερές, εντούτοις η προωθούμενη αύξηση κατά 20% θεωρείται πολύ υψηλή.

Ο ΟΑΕΕ όπως είναι φυσικό υποχρεούται να αναζητήσει τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή του, όμως η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες, επομένως θα πρέπει να καλυφθούν, κατά προτεραιότητα, οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της Κυβέρνησης έναντι του Ταμείου.

Το ΒΕΑ προτείνει και αναμένει από το Υπουργείο Απασχόλησης, που θα επεξεργαστεί την πρόταση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ  μηδενική αύξηση εισφορών για τον κλάδο συνταξιοδότησης και  χαμηλή αύξηση εισφορών για τον κλάδο υγείας.

Ισχυρή παραμένει η πρόταση του ΒΕΑ για επιχορήγηση του Ταμείου σταθερά από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα πρότυπα του ΙΚΑ.