ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.
Οι υπόχρεοι που τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και των οποίων η διαχειριστική περίοδος λήγει στις 31/12/2008 μπορούν να υποβάλλουν την εκκαθαριστική δήλωση του Φ.Π.Α. έτους 2008, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους, από τις 9 έως και τις 23 Μαρτίου 2009.  Όσοι βέβαια τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. υποχρεωτικά πρέπει να υποβάλλουν την εκκαθαριστική δήλωση του Φ.Π.Α. ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet  έως και τις 25 Μαΐου 2009, με εξαίρεση την Τράπεζα της Ελλάδος, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Δήμους, τις Κοινότητες, τους Συνεταιρισμούς και γενικά τα Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και υποχρεωτικά υποβάλλουν την ανωτέρω δήλωση από τις 11 έως και τις 25 Μαΐου στις Δ.Ο.Υ.                                                            

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής έχουν πάντως και οι υπόχρεοι με βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας, για τους οποίους η σχετική προθεσμία λήγει τις 23 Μαρτίου 2009.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ 1,9% ΤΟ 2009 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για δημοσιονομική εξυγίανση υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ο Οργανισμός προβλέπει χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης: 3,2% για το 2008 και 1,9% το 2009 με άνοδο και του ποσοστού της ανεργίας. Παράλληλα ζητά μεταρρυθμίσεις σε Υγεία, Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι τράπεζες οφείλουν να κατευθύνουν το «πακέτο» στήριξης των 28 δισ. στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και όχι για να χρηματοδοτήσουν την πιστωτική επέκτασή τους στις γειτονικές χώρες, τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Προβόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο θα έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου επισήμανε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, Τρύφων Κολλίντζας. Στον αντίποδα ο αντιπρόεδρος της MarfiInvestment Group (MIG) κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, άφησε για μία ακόμα φορά αιχμές για το σχέδιο στήριξης, προειδοποιώντας ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να επιστρέψει στον… τρίτο κόσμο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΥΠΡΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Κύπρου, σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα  ″Κύπρος: Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο″ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008  και ώρα 17:30 στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7  (αίθουσα Ερμής, 6ος όροφος). Σκοπός της ημερίδας είναι η προβολή του τομέα των Υπηρεσιών της Κύπρου, με  έμφαση στις λογιστικές, νομικές, χρηματοοικονομικές, καθώς και τουριστικές υπηρεσίες. Στην εν λόγω εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, κος Δημήτρης Χριστόφιας. (πληροφορίες στα τηλ.: 210 3382256, 210 3382466, 210 3382254).

Πηγή: ΕΒΕΑ