ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, αρμόδια για τη συστηματική παρακολούθηση και το συντονισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Οικονομίας, των Οικονομικών και της Ανάπτυξης, στην οποία προεδρεύει ο πρωθυπουργός και συμμετέχουν ως μέλη οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ συνέστησε χθες ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής. Εντωμεταξύ, η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι, μεταξύ άλλων, οι βασικές προτεραιότητες του νέου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου όπως είπε κατά τη χθεσινή τελετή παραλαβής του υπουργείου. Αντίστοιχα, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με αυστηρό έλεγχο των καρτέλ, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της ενέργειας και η ενίσχυση της έρευνας-τεχνολογίας είναι οι τέσσερις άξονες προτεραιότητας για το νέο υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΒΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών και Α' Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α, κ. Ελευθέριος Κούρταλης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης: Θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι κατ’ αρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ιδιαιτέρως δε θεωρεί ότι είναι πολύ θετική η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων της οικονομίας και ιδιαιτέρως της αγοράς και πιστεύει ότι θα δώσει νέα πνοή και ώθηση στη κρίσιμη αυτή δυσμενή διεθνή συγκυρία, στην ελληνική οικονομία και στις παραγωγικές τάξεις οι οποίες τον εμπιστεύονται.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ
Αναβλήθηκε χθες μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ κατά την οποία θα επικυρωνόταν, μεταξύ άλλων, η τυπική ανάληψη του management του Οργανισμού από την Deutsche Telekom και θα γίνονταν αλλαγές στα μέλη του ΔΣ. Ο Οργανισμός θα ανακοινώσει σήμερα νέα ημερομηνία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε γιατί ομάδα συνδικαλιστών απέκλεισε όλες τις εισόδους και εξόδους του Μεγάρου του ΟΤΕ στη Λεωφόρο Κηφισίας.

«ΘΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»
Συναίνεση και συνεργασία ζήτησε ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος που ανέλαβε τα ηνία της "βαριάς βιομηχανίας" της χώρας σε μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. "Σ' αυτή τη δύσκολη χρονιά θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, αφήνοντας τα κομματικά μας καπέλα έξω από τον χώρο στον οποίο εργαζόμαστε όλοι, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής." δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος. Από την πλευρά του ο απερχόμενος Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πλέον, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχο του υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός είναι το οξυγόνο της ελληνικής οικονομίας, το ισχυρό αντίδοτο σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που δημιουργήθηκε".

Πηγή: ΕΒΕΑ