Ημερίδα στο ΒΕΑ με θέμα: «Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΠΕ για το 2012 – 2013»

 

Ημερίδα στο ΒΕΑ με θέμα:

 «Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΠΕ για το 2012 – 2013»

«Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η  αύξηση των εξαγωγών», ήταν το μήνυμα της ημερίδας που διοργάνωσε στις 18-7-2011 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Δικτύου EEN – Hellas στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση  παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του ΟΠΕ για την επόμενη διετία.

Παραβρέθηκαν πάνω από 130 εξαγωγικές επιχειρήσεις – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας από τους περισσότερους παραγωγικούς κλάδους.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση οι στόχοι του ΟΠΕ είναι:

  • Η ανάδειξη της ποιότητας και του σχεδιασμού των ελληνικών προϊόντων με σύγχρονα εργαλεία
  • Η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα για την αξιοποίηση ιδεών
  • Η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά

Ο κος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, τόνισε ότι ο προγραμματισμός και η εξειδίκευση των δράσεων προβολής πρέπει να είναι συνεχής και επίκαιρος, ενσωματώνοντας ένα ζωντανό διάλογο με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε πολύ σύντομα να οριστικοποιηθεί ένα ρεαλιστικό, άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα δράσης, για την επόμενη διετία με συνέπεια, συνέχεια, στρατηγικό σχεδιασμό, σαφείς άξονες και προτεραιότητες. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στα οποία η συμμετοχή θα γίνεται με παράπλευρες δράσεις καθώς και στοχευμένες  εκδηλώσεις στο εξωτερικό όπως πχ. επιχειρηματικές αποστολές και road shows αλλά και στην Ελλάδα, με προσκλήσεις αγοραστών και δημοσιογράφων. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΟΠΕ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ισχυρή και λαμπερή εικόνα για τα ελληνικά προϊόντα.

Η αρχική πρόταση του ΟΠΕ για την ερχόμενη διετία αφορά στην διοργάνωση 177 εκθέσεων στο εξωτερικό, 66 εμπορικών αποστολών και 14 προσκλήσεις αγοραστών και δημοσιογράφων.

Πηγή: ΒΕΑ