ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ – ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

– ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΑΝΕ Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
– ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ           

s_090520_veroia_2_F23161.jpgΜε  επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης Διεθνούς Συνάντησης  με θέμα τις Παγκόσμιες Αγορές Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων που διοργάνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, (ΣΕΒΕ), τη Νομαρχία  και το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Οι εργασίες της τριήμερης Διεθνούς Συνάντησης ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Μαϊου  στη Βέροια, στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών και συνεχίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Μαϊου.

Για τρεις ημέρες, σαράντα επιχειρηματίες από τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Σαγκάη, το Νέο Δελχί, το Κίεβο και την Οδησσό πραγματοποίησαν περισσότερες από χίλιες συναντήσεις με εκατό περίπου ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας.

Πριν την έναρξη των εργασιών από την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, οι ξένοι επιχειρηματίες επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής τους Βασιλικούς τάφους στην  Βεργίνα και στην συνέχεια έφτασαν στην αίθουσα του Χώρου   Τεχνών, όπου άρχισε το επιχειρηματικό Φόρουμ.

s_090520_veroia_1_F23057.jpgΣε μια κατάμεστη αίθουσα από ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες η Υπουργός Εξωτερικών έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα για  τις προοπτικές και το μέλλον της ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας.

Πριν την Υπουργό τον λόγο πήραν οι συνδιοργανωτές κ.κ.  Βασίλης Θωμαϊδης Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης Νομάρχης Ημαθίας, ενώ εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τις διεργασίες συντόνιζε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Νίκος Ταχιάος

Οι ομιλητές αφού ευχαρίστησαν την Υπουργό, τον Υφυπουργό και όλους τους καλεσμένους, τόνισαν μεταξύ άλλων:

                                               

Συναντήσεις- Επαφές

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Βέροια η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας-Θράκης και στην συνέχεια με τον Νομάρχη και τους Δημάρχους της Ημαθίας.

Κλείνοντας η πρώτη μέρα των εργασιών οι ξένοι επιχειρηματίες επισκέφτηκαν τις επιχειρήσεις της ΑΛ.Μ.ΜΕ του Κατσαμάκα και του Μπουτάρη.

Το Σαββατοκύριακο οι επιχειρηματικές επαφές συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.