«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων»

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων»

 

Σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Κάϊρο, σας γνωρίζουμε ότι η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κάϊρο ζήτησε από τα Κ-Μ να υποβάλουν στην Αντιπροσωπεία επικαιροποιημένους καταλόγους επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν υποβάλει αίτηση για εγγραφή (registration) στο εν θέματι αναφερόμενο Ειδικό Μητρώο του Υπουργείου Εμπορίου, σε εφαρμογή των Διαταγμάτων υπ’ αρ. 43/2016 και 44/2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εισαγωγή των παραγομένων από αυτές προϊόντων στην Αίγυπτο, η ολοκλήρωση της εξέτασης της οποίας εκκρεμεί από Αιγυπτιακής πλευράς.

Τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν από πλευράς Ελληνικών επιχειρήσεων είναι: η επωνυμία της εταιρίας που αιτήθηκε εγγραφή, ο κλάδος, η εμπορική ονομασία/σήμα των προϊόντων καθώς και ο αριθμός καταχώρησης της αίτησης/φακέλου από τον Αιγυπτιακό Γενικό Οργανισμό Ελέγχου Εξαγωγών & Εισαγωγών (GOIEC).

Eπιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι από τις 108 συνολικά, εκκρεμείς αιτήσεις εγγραφής κοινοτικών εταιριών που είχε υποβάλει η ΕΕ, στο τέλος του 2019, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εγγραφή για 53 (απορρίφθηκαν 41 αιτήσεις εταιριών επί τη βάσει ληγμένων πιστοποιητικών ποιότητας ενώ οι υπόλοιπες δεν βρέθηκαν στη σχετική «Βάση Δεδομένων Εκκρεμών Αιτήσεων» του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εμπορίου). Παράλληλα, τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, δεν ενημερώθηκαν σχετικά από τις Αιγυπτιακές Αρχές.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών σας, προκειμένου να αποσταλούν σχετικά στοιχεία, απευθείας στο Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου, το αργότερο, έως τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου τ.ε., προκειμένου, αυτά, εν συνεχεία, να διαβιβασθούν στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κάϊρο, με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών εγγραφής κοινοτικών παραγωγικών μονάδων/εξαγωγέων.

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Καϊρου:

 

Προϊστάμενος Γραφείου, κ. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’

∆/νση : 18 Aisha El Taymouria, Garden City Cairo 11451

Τηλ.: (00202) 27948482, 27952036,

Fax: (00202) 27940684

Email: ecocom-cairo@mfa.gr Web Site: http://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/office/811.

 

 

Ο Διευθυντής

 

Αντώνιος Κατεπόδης

Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄