Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ 
Αντίδραση στις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της κινητοποίησης των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τύπου ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ,  ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΕΠΗΕΑ αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και διεκδικώντας διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής η Voria.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις συμμετέχοντας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΣΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παράλληλα, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωσηξ μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία και στα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα
 
Αρκετά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό στην Αθήνα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, δεν θα κινηθούν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Πηγή: www.voria.gr