ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ Σάββατο – Δευτέρα, 9-11 Ιουλίου 2011

  • ΔΝΤ: «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΓΙΑ ΤΗ 5Η ΔΟΣΗ

         Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης του δανείου του για την Ελλάδα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ΔΝΤ ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ τού να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας, στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010. Πρόκειται για τη συμμετοχή του Ταμείου στη χορήγηση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο πακέτο στήριξης. Στο σύνολό της η δόση ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  • ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, προχωρούν τα ασφαλιστικά ταμεία από 15 Ιουλίου, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε βάρος όσων δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς διακυβεύεται πλέον η βιωσιμότητά τους.

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΒΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο του Διεθνικού Έργου TECHFOOD, διοργανώνει τα παρακάτω σεμινάρια: Νέες Τεχνολογίες στην Αποθήκευση και στη Διανομή Τροφίμων και Ποτών», στο κεντρικό κτίριο του ΕΒΕΑ, την 13η Ιουλίου 2011, στις 17.00 μμ, 8ος όροφος, με τη συμμετοχή επιστημόνων του κλάδου και Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και «Λειτουργικά Τρόφιμα: Νέες τάσεις & δυνατότητες καινοτομίας», στο κεντρικό κτίριο του ΕΒΕΑ, την 11η Ιουλίου 2011, στις 17.00 μμ, 8ος όροφος, με τη συμμετοχή επιστημόνων του κλάδου και  Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με με τον κ. Σαλαπάτα, ΕΒΕΑ, τηλ. 210 3382201, <mailto:vassilis@acci.gr> ή με την κα Έφη Μπακογιάννη, KiNNO Consultants LTD, τηλ. 210 6838950, mpakogianni@kinno.org

Πηγή: ΕΒΕΑ