ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 11 Αυγούστου 2009

  • ΥΠΟΙΟ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟNLINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΓΓΠΣ

Τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας της online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων της χώρας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι να παρέχεται άμεση ενημέρωση, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων και να καταπολεμηθεί δραστικά η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: Στο πρώτο, θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις τεχνικές προτάσεις τους, ενώ στο δεύτερο θα εξεταστεί η τελική προσφορά που θα υποβάλουν, βάσει της λύσης ή των λύσεων που θα έχουν επιλεγεί από την αναθέτουσα αρχή. Ήδη, εκπονείται το σχέδιο της σχετικής προκήρυξης, το οποίο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

  • ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑ 11,4% Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Μείωση 11,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.   

  • ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Πτώση 28,2% κατέγραψαν οι εισαγωγές – αφίξεις το μήνα Ιούνιο καθώς η συνολική αξία τους ανήλθε στα 4.228,8 εκατ. ευρώ έναντι 5.893,5 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2008. Αυτό καταγράφουν στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΣΥΕ. Κάμψη 20,7% χαρακτήρισε και τις εξαγωγές, καθώς η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών κατά το μήνα Ιούνιο 2009 ανήλθε στο ποσό των 1.255,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.583,0 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2008.

Πηγή: ΕΒΕΑ