ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 14 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 5,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΖΗΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Τον προσδιορισμό νέων μέτρων, που θα αφορούν κυρίως σε περικοπές δαπανών, ύψους 5,5% του ΑΕΠ, για το διάστημα 2013-2014 ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την αποδέσμευση των 130 δισ. ευρώ.

ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ  ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ, από τα οποία, όμως, μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 7 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Την ίδια στιγμή η εισφοροδιαφυγή λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους οφειλέτες να ανέρχονται περίπου σε 800.000. 

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

Το ΕΣΠΑ  καθώς και ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου και του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ. Ως προς το ΕΣΠΑ,  συζητήθηκε η εξέλιξη των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας και το θέμα της αντιμετώπισης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων, με την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  και της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής. Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον συζητήθηκε η άμεση νομοθέτηση για την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας.

Ø    ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 8,7% ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  

Αύξηση 8,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία (ΓΔΤΕ) σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2012, έναντι αύξησης 6,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010. Σε σύγκριση με το δείκτη του Δεκεμβρίου 2011, ο ΓΔΤΕ σημείωσε αύξηση 2,2%, έναντι αύξησης 0,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2011 – Ιανουαρίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2010 – Ιανουαρίου 2011, παρουσίασε αύξηση 7,8%, έναντι αύξησης 6,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 14/3/12

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν περιορίσει και περιορίζουν σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών, των οχημάτων αλλά και την εμπορική κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών-νέο καθεστώς για τις πορείες διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας» σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 16.00, στο μέγαρο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ (6ος όροφος).

Πηγή: ΕΒΕΑ