Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για την απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. των ακινήτων Βιοτεχνικής ή Βιομηχανικής χρήσης

                                                                                             Αθήνα, 13/3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για την απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. των ακινήτων Βιοτεχνικής ή Βιομηχανικής χρήσης.

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο  Αθήνας  εκφράζει την ικανοποίησή του για την διορθωτική ενέργεια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, με την οποία απαλλάσσονται του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους  τα ακίνητα Βιοτεχνικής ή Βιομηχανικής χρήσης, με την προσκόμιση της -σε ισχύ- άδειας λειτουργίας καθώς και των φορολογικών εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ότι στα ακίνητα αυτά δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα (εμπορία, παροχή υπηρεσίας κλπ.).

   Σημειώνει δε, ότι η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών αποτελεί δικαίωση για το ΒΕΑ και τα μέλη του, που με επανειλημμένα υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς καθώς και προσωπικές παρεμβάσεις του Προέδρου του κ. Παύλου  Ραβάνη πρωτοστάτησε στην κατάργηση της υπ. αρ. 1211/10-10-2011 απόφασης με την οποία επιβαρύνονταν οι Βιοτεχνικές ή Βιομηχανικές επιχειρήσεις με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε).

   Καταλήγοντας το ΒΕΑ σημειώνει ότι, έστω και εκ των υστέρων, σημασία έχει η έγκαιρη αποκατάσταση ενός σφάλματος, εξαιτίας του οποίου επιβαρύνονταν χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κάτω μάλιστα από τις δύσκολες σημερινές συνθήκες και επιδιώκει την άρση των στρεβλώσεων και την επέκταση της απαλλαγής σε όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν Βιοτεχνική ή Βιομηχανική δραστηριότητα και η οποία θα αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό εγγραφής του Αρμόδιου Επιμελητηρίου από  το οποίο προκύπτει η Βιοτεχνική – Βιομηχανική δραστηριότητα.            

Πηγή: ΒΕΑ