ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 15 Μαρτίου 2013

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΠΑ

       Σε 4 πυλώνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας, θα στηριχθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας για τα «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις». Συγκεκριμένα, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και της σταθερότητας της χώρας, η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και η άντληση και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, θα είναι η 4 πυλώνες στους οποίους θα εστιάσει το υπουργείο Οικονομικών.

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΣΤΟ 26% ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία το δ' τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, αγγίζοντας το 26% από 24,8% που ήταν το γ' τρίμηνο και 20,7% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων πλησίασε τα 1,3 εκατομμύρια, ενώ των απασχολουμένων τα 3,7 εκατομμύρια. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΔΟΕ

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων εις βάθος δεκαετίας, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα». Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις, έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2013 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ΕΒΕΑ προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και Διαγωνισμό για Μαθητές της Β΄ & Γ΄ τάξης των Λυκείων Αττικής. Πληροφορίες στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 3ος όροφος, υπεύθυνη κα Παπαδιαμαντοπούλου, τηλ. 210-36.22.158, fax: 210-36.12.218 e – mail: brabeia-ebea@acci.gr. Θα υπάρξουν χρηματικά Βραβεία για τους τρεις πρώτους νικητές των διαγωνισμών.

Πηγή: ΕΒΕΑ