ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 16 Μαρτίου 2012

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της φορολογικής διοίκησης, σε συνδυασμό με τα Κοινοτικά κονδύλια για την ενίσχυση των επενδύσεων, αποτελούν τους βασικούς άξονες για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Δράσης που παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Το Ταμείο αυτό θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. €, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την  ΕΤΕπ 1:2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. € μέχρι το τέλος του 2013.

ΣΤΟ 20,7% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ  

Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα.

ΔΕΚΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ  

Σε δέκα αλλαγές  στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πρόκειται να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή  Δ. Σπυράκος μιλώντας σε ημερίδα,  θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ.

ΣΤΑ 298,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ  

Στα 298,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο δίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας». Ειδικότερα, οι ακάλυπτες επιταγές μειώθηκαν το Φεβρουάριο κατά 14,38% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011, αλλά αυξήθηκαν κατά 9,21% ως προς τα ποσά, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

Πηγή: ΕΒΕΑ