ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 18 Μαΐου 2011

 

  • ΥΠΑΑΝ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Πρόσκληση σε ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, προκειμένου να συνεπενδύσουν σε δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών απευθύνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Jeremie στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, αφορά δύο χρηματοδοτικά εργαλεία: το Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Σποράς και το Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Εκκίνησης.

  • ΣΕΒΚ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, όσον αφορά το διευθυντικό δικαίωμα, και μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Κατά τη τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου ο πρόεδρος Ελ. Κούρταλης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, σημειώνοντας ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η αύξηση στην τιμή του βάμβακος, που έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τις αρχές του 2010, αλλά και η έλλειψη ρευστότητας καθώς οι τράπεζες μειώνουν αντί να αυξάνουν τις χρηματοδοτήσεις τους.

  • ΕΒΕΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποιεί έρευνα για τη γραφειοκρατία του Δημοσίου στις Συναλλαγές των Επιχειρήσεων. Το σχετικό ερωτηματολόγιο θα βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ http://www.acci.gr/ μέχρι τις 31/5/2011.

Πηγή: ΕΒΕΑ