ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 2-4 Οκτωβρίου 2010

  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ – 11 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έντεκα συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινέζικων επιχειρήσεων, καθώς και δύο διακρατικά μνημόνια συνεργασίας υπογράφτηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Γ. Τζιαμπάο και αφορούν τους τομείς της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, των real estate, του εμπορίου και του πολιτισμού. Οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν ότι ανοίγεται ο δρόμος και για άλλες επενδύσεις της κινεζικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

  • ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο θα στοχεύει σε ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η Ελλάδα οφείλει να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 κατά 50 μονάδες βάσης στο 7,6% του ΑΕΠ.

  • Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η υπουργός Εργασίας, κ. Κατσέλη, ύστερα από συνάντησή της με τον Γ.Γ. Καταναλωτή κ. Σπυράκο, ανακοίνωσε τη δημιουργία σώματος 95 «ράμπο» για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή, ενώ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει και το δίκτυο του ΟΑΕΔ στη χώρα, ώστε μέσα από τα καταστήματά του οι καταναλωτές να αποτείνονται για συμβουλές, καθώς και να μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες.

  • ΑΥΞΗΣΗ 16,9% ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΦΠΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Οι εισπράξεις του ΦΠΑ «έτρεξαν» με ρυθμό 16,9% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από την αρχή του έτους. Ωστόσο, παρά τη σημαντική αύξηση των εισπράξεων από το ΦΠΑ, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κάτω από τον ετήσιο στόχο.

  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Β.Ε.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ BCΑ

Πρόγραμμα υποτροφιών, τόσο για βασικές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές (bachelors & masters) προσφέρουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο εκπαιδευτικός όμιλος BCA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία υποτροφία για κάθε μία από τις προσφερόμενες ειδικότητες. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας είναι η 11η  Οκτωβρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του EBEA, http://www.acci.gr/ και/ή να επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορίου (Κα Φώτη Ε. τηλ: 210 3627911, fax: 210 3631139, e-mail: helfoti@acci.gr). Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες είναι πλήρεις χωρίς να περιλαμβάνονται τα δικαιώματα του Βρετανικού Πανεπιστημίου και τα βιβλία και ειδικότερα για τα τις βασικές σπουδές τα έξοδα ενός υποχρεωτικού ταξιδιού στο Λονδίνο που γίνεται στο 4ο έτος.

Πηγή: ΕΒΕΑ