ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 20 Απριλίου 2010

  • Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που είχε χθες με κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα ενημερώσει με ειλικρίνεια τους πολίτες. Εντωμεταξύ, αύριο, εκτός απροόπτου, ξεκινούν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το μηχανισμό στήριξης.

  • ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ Ο ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ

Δε θα υπολογίζεται, τελικά, στα τεκμήρια ο ημιυπαίθριος που έχει κλείσει και θα ενταχθεί στη ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση του.  Παράλληλα, η υπουργός  Περιβάλλοντος, κα Μπιρμπίλη,  ανέφερε ότι το πρόστιμο διατήρησης και πράσινης χρήσης του ημιυπαίθριου θα υπολογίζεται στη βάση της τιμής ζώνης και όχι της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, γιατί η δεύτερη λύση θα δημιουργούσε λειτουργικά προβλήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Αύριο αναμένεται να κατατεθεί ο νόμος στην ολομέλεια προς ψήφιση.

  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ- ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Πτώση 5,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο, έναντι μείωσης 31,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Μαρτίου 2009- Φεβρουαρίου 2010, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Μαρτίου 2008- Φεβρουαρίου 2009, παρουσίασε μείωση 24,2%, έναντι μείωσης 6,3% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 3,0% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι μείωσης 26,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2009 – Φεβρουαρίου 2010, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2008- Φεβρουαρίου 2009, παρουσίασε μείωση 18,7%, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Πηγή: ΕΒΕΑ