ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 20-21 Οκτωβρίου 2011

"ΠΕΡΑΣΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με την καταψήφιση από την τέως υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, του άρθρου 37 για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εφεδρεία και το μισθολόγιο/βαθμολόγιο.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ "DOING BUSINESS 2012"

          Κατά μια θέση βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη "Doing Business 2012" της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 100η θέση σε σύνολο 183 κρατών σε σχέση με την 101η θέση που καταλάμβανε πέρυσι. Συγκεκριμένα, η χώρα μας, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση του 2011, ανεβαίνει 4 θέσεις στην κατάταξη "Easy of Doing Business" και κατατάσσεται σε σύνολο 183 κρατών στην 161η θέση από την 165η θέση στην περυσινή έκθεση. Στην κατηγορία "Starting a business" η Ελλάδα πλέον καταλαμβάνει την 135η θέση από την 149η πέρυσι. Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Στοιχείων και Ανάλυσης της Παγκόσμιας Τράπεζας κ Augusto Lopez Claros επισημαίνει: "Η Ελλάδα επιδεικνύει ισχυρή αποφασιστικότητα και βούληση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα, ως μέρος της στρατηγικής της για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αυτή η βελτίωση δημιουργεί ήδη καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες λειτουργίας για τις τοπικές επιχειρήσεις και αναμένεται να φέρει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα στο μέλλον"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΒΕΑ

Η Εκλογική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις μέλη του ΕΒΕΑ, ότι : α) Οι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, θα διεξαχθούν στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 και β) Ο κατάλογος των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων, που εγγράφηκαν/ ιδρύθηκαν μέχρι και την 2-12-2010 και που μπορούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους (εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις) έχει αναρτηθεί στα γραφεία του ΕΒΕΑ «Ακαδημίας 7- 10671 Αθήνα, Τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ – 1ος όροφος», όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται για να ενημερωθούν σχετικά με το Τμήμα Κατάταξης και τις τυχόν Οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: ΕΒΕΑ