ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 3 Σεπτεμβρίου 2014

 

ØΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21:00

Μια μέρα της εβδομάδας για γνωριμία της Θερμοκοιτίδας με το κοινό! Κάθε Τρίτη και για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από αύριο 2 Σεπτεμβρίου, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – ΘΕΑ θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, όπου θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης και να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις της. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής επί τόπου, για την υποστήριξη όποιου χρειάζεται βοήθεια.Οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου ένταξης στη Θ.Ε.Α. ξεκίνησαν και συνεχίζονται έως 30 Σεπτεμβρίου. ­ Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για συμμετοχή στο http://www.theathensincube.gr/ και στα τηλέφωνα 211-1036900-2, 210-3631317, 210-3382253.

 

Ø ΠΟΠΕΚ: ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Επτά στα δέκα πρατήρια δεν επικοινωνούν ακόμη με την ΓΓΠΣ, ενώ σε διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας, βυτιοφόρα και πλοία δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί τα απαραίτητα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών, την ώρα που λίγες εβδομάδες απομένουν για την χειμερινή περίοδο και τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης το αίτημα της ΠΟΠΕΚ είναι η επαναφορά του φόρου στο επίπεδο του 2011 (60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις προτάσεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 20%. 

 

Ø ΥΠ.ΟΙΚ.: ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΘΑ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Στην επίλυση των προβλημάτων της υπερφορολόγησης και της γραφειοκρατίας που προκαλούν οι φορολογικοί νόμοι στη λειτουργία της «αγοράς» στοχεύει η Ειδική Ομάδα Διαβούλευσης που σύστησε το υπουργείο Οικονομικών. Στην Ομάδα Διαβούλευσης πρόεδρος ορίζεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μέλη του υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

 

ØΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ: ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Σημαντικό βήμα προόδου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των εξαγωγικών διαδικασιών χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης. Συγκεκριμένα ο ΠΣΕ επισημαίνει ότιΜε την ρύθμιση για τα Πρόσθετα Στοιχεία Καταχώρισης στο ΓΕΜΗ καθίσταται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική η αξιολόγηση, καταγραφή και στατιστική τεκμηρίωση των ελληνικών εξαγωγών.

 

ØΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Συνταγματική είναι η εισφορά αλληλεγγύης στα φωτοβολταϊκά, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει το χαρακτήρα φόρου. Έτσι, με σειρά αποφάσεων απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί φωτοβολταϊκών εταιρειών που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

ØΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΚΑ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Βελτίωση 10 θέσεων κατέγραψε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Global Competitiveness Report 2014-2015) που δόθηκε στη δημοσιότητα, ανερχόμενη στην 81ηθέση σε σύνολο 144 κρατών, όταν πέρυσι βρισκόταν στην 91η θέση.