ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 4-6 Δεκεμβρίου 2010

 

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

         Παρουσιάζεται αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος Αναπτυξιακός νόμος. Όπως            υπογραμμίζει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ.              Χρυσοχοϊδης "ο νέος επενδυτικός νόμος θα είναι λειτουργικός το πρώτο τρίμηνο                  του 2011".

  • ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΡΗΞΗΣ Η ΓΣΕΕ

          Από την αποχώρηση της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο της ΓΣΕΕ σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποχώρησαν από το προεδρείο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος (Αυτόνομη Παρέμβαση). Η αποχώρηση έγινε λόγω της διαφωνίας τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου κ. Παναγόπουλου στο ζήτημα των συμβάσεων ενώ καταλόγισαν στον κ. Παναγόπουλο πως διαπραγματεύτηκε με το ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι εν γνώση του προεδρείου. Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που η εξαγωγική τους επωνυμία καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων αυτού,  το έτος  2008, ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η ανανέωση της εγγραφής των εξαγωγικών τους επωνυμιών. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε ανανέωση και επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, από

2-1-2011 έως 31-3-2011, να υποβάλουν Αίτηση Ανανέωσης στο  ΕΒΕΑ.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ-ΟΡΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ: Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης για το σημαντικό και επίκαιρο θέμα του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής 2020, που φιλοδοξεί να αναγάγει σε μείζονα προτεραιότητα τα θέματα της παραγωγής και μεταποίησης, αλλά και να αναδείξει το ρόλο της μητρόπολης στις μελλοντικές εξελίξεις, συνδιοργανώνουν εκδήλωση  με θέμα: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020 την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 14:30 στο μέγαρο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7-9, αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του 6ου ορόφου.

 Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Βιομηχανίας του ΕΒΕΑ (τηλ. 210 3607944, 3382237, fax 210 3602413).

Πηγή: ΕΒΕΑ