ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 4-6 Σεπτεμβρίου 2010

  • ΥΦΕΣΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 4% ΤΟ 2011 ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό μικρότερο του 4% αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι η χώρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 8,1% του ΑΕΠ φέτος. «Θα έχουμε αρνητική ανάπτυξη το 2011, αλλά πολύ λιγότερο αρνητική», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Croix, διαβεβαιώνοντας ότι «η ανάπτυξη θα ξεκινήσει και πάλι και θα στηριχτεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μας».

  • ΦΑΡΜΑΚΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΕΩΣ 66,6% ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ

Μειώσεις που φτάνουν μέχρι και το 66,57% έδειξε ο επανέλεγχος των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας στις τιμές των περίπου 7.000 φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Οι νέες τιμές, που θα ισχύσουν από σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και σε αυτές περιλαμβάνονται περιορισμένες αυξήσεις. Οι τιμές σε 4.847 φάρμακα μειώνονται, σε 1.370 σκευάσματα αυξάνονται, ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές 613 φαρμακευτικών προϊόντων.

  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ – 10.9.2010

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών προς κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και άτομα που απειλούνται από διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PROGRESS) με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση πληροφόρησης σε θέματα ισότητας που αφορούν στην εργασία των μεταναστριών. Μεταξύ των δράσεων του Προγράμματος είναι η πραγματοποίηση συνάντησης με εργοδότες. Στόχος είναι να ενημερωθούν για την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά των διακρίσεων στο χώρο της απασχόλησης και την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με αυτή. Επιπλέον θα γίνει αναφορά σε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα όσον αφορά στην ομαλή, πλήρη και ισότιμη ένταξη των μεταναστριών στο χώρο της απασχόλησης. Επίσης, οι εργοδότες θα ενημερωθούν για τα οφέλη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας με σκοπό την υιοθέτηση και την εφαρμογή και στην εταιρεία τους κάποιας καλής πρακτικής για την απασχόληση μεταναστριών. Τέλος, θα ευαισθητοποιηθούν, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προς την κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των μεταναστριών στο χώρο της εργασίας και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10/9/2010 και ώρες 09.30-13.00 (8ος όροφος) σε αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ακαδημίας 7. Πληροφορίες: Σ. Καζιάνη,  τηλέφωνο: 210 20 39 710, dsxeseis@ekka.org.gr

Πηγή: ΕΒΕΑ