ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 5 Οκτωβρίου 2011

 

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δήλωσε: «Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012 επιβεβαιώνει ότι παρά τη σκληρή λιτότητα και τις θυσίες των πολιτών, οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Το έλλειμμα θα φθάσει στο 8,5% του ΑΕΠ φέτος, αντί για 7,6% που είχε τεθεί ως στόχος.  Η ύφεση αναμένεται να φθάσει στο 5,5%, αντί του 3,5% που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση. Μια πολιτική η οποία αντί να μειώνει τις δαπάνες, συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους, αγνοώντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν έσοδα χωρίς εισοδήματα, χωρίς κατανάλωση και οικονομική δραστηριότητα. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτίθεται ληστρικά στο εισόδημα και στην περιουσία των φορολογουμένων, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα σπάταλο κράτος. Μόνο που τώρα πλέον οι πολίτες δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν. Κι αν δεν αλλάξει σύντομα πολιτική, η καταστροφή θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά». 

  • ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Από τις 10 Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, από την ίδια ημερομηνία η μετονομασθείσα ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εμπορικών Εταιρειών (ΦΑΕΕ) Αθηνών θα λειτουργεί ως ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Αθηνών.

  • ΙΟΒΕ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της οικονομίας επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεση το ΙΟΒΕ. Όπως τονίζεται, ενώ το 2010 η εφαρμογή της συμφωνίας υπήρξε, σε γενικές γραμμές, επιτυχής, με μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κατά 5% του ΑΕΠ και λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, οι εξελίξεις το 2011 δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Ειδικότερα, σημειώθηκε σημαντική απόκλιση από τον ετήσιο στόχο των φορολογικών εσόδων (περίπου 11%). Απόκλιση, όμως, υπήρξε κατά το ΙΟΒΕ, και από το στόχο των πρωτογενών δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,5% στο οκτάμηνο έναντι στόχου μηδενικής περίπου αύξησης για όλο το έτος.

  • ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20.00, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θα πραγματοποιήσει την απονομή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2011 για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι κατηγορίες των βραβείων που θα απονεμηθούν φέτος, είναι οι παρακάτω: Βραβείο  εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας, Βραβείο  έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης, Βραβείο επώνυμου προϊόντος, Βραβείο  περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Βραβείο αύξησης της απασχόλησης, Βραβείο Νέου Επιχειρηματία, Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε., Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία και Βραβείο Επιχείρησης και Παράδοσης.

  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει Eπιχειρηματικό συνέδριο με θέμα: «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ», την Παρασκευή  7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.30 (ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος). Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Viktor Yanukovych, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις της οικονομίας της Ουκρανίας και των δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς τουρισμού, κατασκευής και επισκευής πλοίων, τροφίμων, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών κλπ.  αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ,  τηλ. 210 3382 256, 210  3382 242, φαξ 210 3624 643. 

Πηγή: ΕΒΕΑ