ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 5-8 Μαρτίου 2011

  • ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ 15 ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΣΟΔΩΝ

Στην ίδρυση 15 Περιφερειακών Κέντρων Είσπραξης Εσόδων (ΠΕΚΕΕ) σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, που έχει μετατεθεί περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Τη συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντησή του με τους δεκατρείς περιφερειάρχες της χώρας, επισημαίνοντας ότι η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών επιβάλλεται, λόγων των αδυναμιών που εμφανίζει σήμερα ο εισπρακτικός μηχανισμός, κυρίως όσον αφορά στη συλλογή του ΦΠΑ.

  • ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα. Διαμορφώθηκε σε -0,3%, από -0,1% το Δεκέμβριο του 2010 και 4,1% το Δεκέμβριο του 2009.  Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οριακή μείωση του ετήσιου ρυθμού μεταβολής της χρηματοδότησης σημειώθηκε τον Ιανουάριο προς όλους τους επιμέρους τομείς δηλαδή προς τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά  μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενημέρωση των μελών του, διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, (Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α και Εταίρο, του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση του Προγράμματος με τίτλο: «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 4:00 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του Ε.Β.Ε.Α. Στόχος της ανωτέρω διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις επιδότησής τους μέσω του εν λόγω Προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη των ΜΜΕ και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την αύξηση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής  στo Τμήμα Προγραμμάτων και Κατάρτισης του Ε.Β.Ε.Α., Ακαδημίας 7, (4ος όροφος) τηλ:2103382245, 2103382234 (fax: 210 3626644 & 210 3624643).

Πηγή: ΕΒΕΑ