ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 6-8 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΕΤΕΑΝ

Νέο πρόγραμμα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), το οποίο εγγυάται την έκδοση εγγυητικών επιστολών εκ μέρους των τραπεζών, υπέρ των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ανακοινώθηκε την Κυριακή και θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ εγγυήσεις, καλύπτοντας εγγυητικές επιστολές συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό της προσφερόμενης από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ εγγύησης ανέρχεται σε 50%.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της EUROBANK ανακοίνωσε η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα. Η επωνυμία του ενιαίου ομίλου θα είναι Όμιλος ΕΤΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕΑ, 11.10.12

Την εναρκτήρια εκδήλωση 'Στόχοι, Δράσεις και Επιχειρηματικές Πρωτοβουλίες' θα πραγματοποιήσει τo Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Αυστραλίας (ΕΣΕΑ) την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 στις 6.00μμ στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 8ος όροφος. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας. Η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Τζένη Μπλούμφιλντ και επίτιμη πρόεδρος του ΕΣΕΑ θα απευθύνει χαιρετισμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν πληροφορίες για την πρώτη επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία το Νοέμβριο με πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

To EBEA ενημερώνει τα Μέλη του ότι παρατείνεται η διαδικασία αυτοαπογραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Η υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών αυτοαπογραφής εξειδικεύεται ανά νομικά πρόσωπα και σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Πληροφορίες για τις νέες ημερομηνίες, καθώς και για το ισχύον νομικό πλαίσιο και σχετικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής αυτοαπογραφής οι επιχειρήσεις – μέλη μπορούν να βρουν στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ.(http://www.businessportal.gr/) και στο διαδικτυακό τόπο του ΕΒΕΑ (http://www.acci.gr/). Περαιτέρω, καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης εγγράφων θεωρημένων από τις αρμόδιες αρχές ως προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής, ενώ διευκρινίζεται πως η διενέργεια της αυτοαπογραφής για λογαριασμό των νομίμων εκπροσώπων των υπόχρεων μπορεί να γίνει και από άλλα πρόσωπα πέραν των λογιστών. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αφορά τις επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν πριν την 4-4-2011, έτσι ώστε και αυτές να αποκτήσουν μερίδα στο ΓΕΜΗ και πλέον να καταστεί το ΓΕΜΗ το μοναδικό επίσημο Εμπορικό Μητρώο στο οποίο θα απευθύνονται πλέον οι επιχειρήσεις για κάθε τροποποίηση ή μεταβολή των στοιχείων τους.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012, ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ – 12, 13 & 14 ΟΚTΩΒΡΙΟΥ 2012

Οι Εθνικοί Εταιρικοί Αγώνες, η ετήσια διοργάνωση εργασιακού αθλητισμού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στις 12, 13 & 14 Οκτωβρίου 2012. Εταιρικές ομάδες και αθλητές από διαφορετικούς επιχειρηματικούς χώρους, δίνουν ραντεβού στο Σ.Ε.Φ. για να συναγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Αττικής, της Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Πηγή: ΕΒΕΑ