ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7 Απριλίου 2010

  • Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει σε μέτρα που θα οδηγήσουν την αγορά σε πτώχευση'' δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση να προχωρήσει, έστω και με μειωμένο ποσοστό, στην επιβολή φόρου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Ο κ. Μίχαλος στη δήλωσή του ανέφερε: ''Με την τακτική της η κυβέρνηση θυμίζει τη λαϊκή ρήση στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και για πολλοστή φορά, ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί το οικονομικό επιτελείο να σταματήσει τις αλχημείες και να αλλάξει πολιτική αν δε θέλει να οδηγήσει τον ιδιωτικό τομέα στην ίδια κατάσταση με το δημόσιο. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία μόνο με την έντονη δραστηριοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε συνδυασμό βέβαια με την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, η χώρα θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της και να βγει από τη στενωπό της ύφεσης. Η αγορά απαιτεί την πλήρη απόσυρση της διάταξης, τροποποιημένης ή μη, που προβλέπει παρακράτηση φόρου για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων».

  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Σήμερα ανακοινώνει η υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, τη νέα ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων. Πρόκειται για τους χώρους που έκλεισαν παρανόμως και μετατράπηκαν σε δωμάτια εντός των κατοικιών. Το ζήτημα αφορά 1,5 εκατομμύριο χώρους. Η ρύθμιση θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο νωρίς το μεσημέρι.

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Η πτώση στα τουριστικά έσοδα της εφετινής χρονιάς μπορεί να φτάσει και το 20% σε σχέση με πέρυσι, λόγω των γενικευμένων προσφορών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) Μάριο Τριβυζά. Μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας, ο κ. Τριβυζάς είπε ότι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις προς την Ελλάδα παρουσιάζουν μείωση 15%, ωστόσο, οι απώλειες στις αφίξεις θα περιοριστούν λόγω των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Αύξηση κατά 15% έως 20% παρουσιάζεται μόνο στις κρατήσεις από Αμερική. 

  • ΕΒΕΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία ανανέωσης της εγγραφής των εξαγωγικών επωνυμιών για τις επιχειρήσεις, η επωνυμία των οποίων καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το έτος 2007. Όσες από τις παραπάνω εξαγωγικές επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, μέχρι 30-4-2010, να υποβάλουν στο Ε.Β.Ε.Α. τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 33.82.147 & 33.82.226

Πηγή: ΕΒΕΑ