ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 2 – 6 Απριλίου 2010

  • ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Στην Αθήνα έρχεται εντός της εβδομάδος, κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου).

  • ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ

«Καπέλο» μέχρι και 30 λεπτά το λίτρο παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε βενζινάδικα των εθνικών οδών και των Νομών Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Κυκλάδων, Κεφαλονιάς και Φθιώτιδας. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε νέες τιμές «πλαφόν» για τους οκτώ νομούς, που ισχύουν από χθες μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 11 του μηνός.

  • ΕΒΕΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία ανανέωσης της εγγραφής των εξαγωγικών επωνυμιών για τις επιχειρήσεις, η επωνυμία των οποίων καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το έτος 2007. Όσες από τις παραπάνω εξαγωγικές επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, μέχρι 30-4-2010, να υποβάλουν στο Ε.Β.Ε.Α. τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 33.82.147 & 33.82.226 

Πηγή: ΕΒΕΑ