ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7 Δεκεμβρίου 2010

 

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 5,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Συναγερμός για την είσπραξη 5,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των δημόσιων εσόδων του προϋπολογισμού έχει σημάνει στις εφορίες. Στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Κουσελά με τους εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια τόσο για την περαίωση όσο και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα, από την περαίωση το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να εισπράξει 800 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος έτους, ποσό που ξεπερνά τις προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ οι εισπράξεις του Δημοσίου θα τονωθούν και από την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν ένα δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τις τράπεζες, το Διαδίκτυο και τις εφορίες.   

  • ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο μέσον μιας πολύ μεγάλης και επίπονης προσπάθειας για να διορθώσουμε χρόνιες συσσωρευμένες αδυναμίες και προβλήματα και να ορθοποδήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και στην προσπάθεια αυτή, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Γι' αυτό, πιστεύω ότι δεν χωρούν ούτε εφησυχασμός, αλλά ούτε και πρόωρη κόπωση».

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που η εξαγωγική τους επωνυμία καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων αυτού,  το έτος  2008, ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η ανανέωση της εγγραφής των εξαγωγικών τους επωνυμιών. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε ανανέωση και επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, από

2-1-2011 έως 31-3-2011, να υποβάλουν Αίτηση Ανανέωσης στο  ΕΒΕΑ.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ-ΟΡΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ: Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης για το σημαντικό και επίκαιρο θέμα του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής 2020, που φιλοδοξεί να αναγάγει σε μείζονα προτεραιότητα τα θέματα της παραγωγής και μεταποίησης, αλλά και να αναδείξει το ρόλο της μητρόπολης στις μελλοντικές εξελίξεις, συνδιοργανώνουν εκδήλωση  με θέμα: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020, σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 14:30 στο μέγαρο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7-9, αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του 6ου ορόφου.

 Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Βιομηχανίας του ΕΒΕΑ (τηλ. 210 3607944, 3382237, fax 210 3602413).

Πηγή: ΒΕΑ