ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΕΑ 7 Μαρτίου 2012

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΝΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΘΕΙ ΣΕ 60 ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων στους εξήντα (60) μήνες χωρίς προϋποθέσεις ζήτησε με επιστολή του, προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προτείνοντας την τροποποίηση της πρόσφατης σχετικής ρύθμισης. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ η τελευταία ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλείει τη συμμετοχή μεγάλης κατηγορίας οφειλετών, ενώ ακόμη και όσοι ενταχθούν σε αυτή καλούνται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Σε δήλωση στήριξης του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων προέβη χθες ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γεώργιος Κασιμάτης, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου είναι η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη θέση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από την πλευρά του, αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του παραιτηθέντα Χρήστου Παπουτσή.  Ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνώ κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: ΣΤΙΣ 30/3 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Στις 30 Μαρτίου λήγει για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012?2015 (ν. 4038/2012).

ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ "FAST TRACK" 5,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων με τη διαδικασία του fast track προϋπολογισμού 5,6 δισ. ευρώ αποφάσισε στην πρώτη μετά από μήνες συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Από τις συνολικά έξι επενδυτικές προτάσεις οι πέντε αφορούν την "πράσινη" οικονομία και ειδικότερα την παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5,48 δισ. ευρώ. Η έκτη επενδυτική πρόταση αφορά την αξιοποίηση των χρυσορυχείων του νομού Έβρου και έχει προϋπολογισμό περίπου 150 εκατ. ευρώ.

ΣΤΟ 7% Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο 7% ανήλθε η ύφεση στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2011, τη βαθύτερη στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Eurostat. Το πρώτο τρίμηνο του 2011, η ελληνική οικονομία κατέγραψε πτώση 8%, το δεύτερο 7,3% και το τρίτο 5%. Όσον αφορά στο σύνολο της ευρωζώνης, καταγράφηκε μείωση κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Πηγή: ΕΒΕΑ