Διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «Business and Finance Outlook 2020» του ΟΟΣΑ

Διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «Business and Finance Outlook 2020» του ΟΟΣΑ

Πρόσκληση της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ (OECD Directorate for Financial and Enterprise Affairs) για την παρακολούθηση της παρουσίασης της έκθεσης «Business and Finance Outlook 2020. Sustainable and Resilient Finance: Leveraging ESG practices for long-term value» του Οργανισμού.

Η έκδοση του Business and Finance Outlook για το 2020 εστιάζει στη βιώσιμη και ανθεκτική χρηματοδότηση ιδίως σε σχέση με περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς παράγοντες (ESG) που αποτελούν όλο και περισσότερο οργανική συνιστώσα των καθιερωμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. Η έκθεση αξιολογεί τρέχουσες πρακτικές στο τομέα του ESG, προσδιορίζει προτεραιότητες και δράσεις για τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας στις επενδύσεις. Λαμβάνονται ιδιαιτέρως υπόψιν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του συστήματος χρηματοδότησης, σε ό,τι αφορά τόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και τους επενδυτές, προκειμένου τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματα να καταστούν περισσότερο δυναμικά και ικανά να απορροφούν εξωτερικά σοκ.

 

Η παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου τ.έ. και ώρα 12.45-14.45 (Παρισίων). Για την παρακολούθησή της απαιτείται εγγραφή, η οποία είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.oecd.org/finance/Sustainable-and-resilient-finance.htm.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο, κο Ι. Μπαλαμπανίδη (210 3286010, i.balabanidis@mnec.gr) ή την Προϊσταμένη του Τμήματος, κα Τ. Λεονάρδου (210 3286244, tleonardou@mnec.gr).