Δυναμική και εξωστρεφής η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην 86η ΔΕΘ

Δυναμική και εξωστρεφής η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην 86η ΔΕΘ

 

Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πέρασε πλέον στην ιστορία και σαν η πρώτη μεγάλη έκθεση στη μετά-Covid εποχή, σκόρπισε πολλά χαμόγελα ικανοποίησης στους συμμετέχοντες. Το Επιμελητήριο Ημαθίας παρουσίασε ένα δυναμικό πρόσωπο, πιο αντιπροσωπευτικό όσο ποτέ άλλοτε, με 18 επιχειρήσεις από ένα μεγάλο φάσμα του επιχειρείν της Ημαθίας.

Πάνω από 200.000 επισκέπτες υποδέχθηκε η 86η ΔΕΘ από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θυμίζοντας την προ πανδημίας επισκεψιμότητα και επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος στη χώρα.

Η 86η ΔΕΘ ήταν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά αναβαθμισμένη, με τον αριθμό των εκθετών να προσεγγίζει τους 1.500 και τις διεθνείς και κρατικές συμμετοχές να ανέρχονται σε 19, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ υπό την ομπρέλα της ΚΕΕΕ και 46 Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη διοργάνωση 343 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η συμμετοχή επιχειρήσεων από την Ημαθία στις B2B συναντήσεις με εταιρείες και φορείς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, άνοιξε το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες στην πολλά υποσχόμενη αγορά της αραβικής χερσονήσου. Συνολικά, ο αριθμός των επιχειρηματικών ραντεβού μεταξύ αραβικών και ελληνικών επιχειρήσεων ξεπέρασε τα 1.000, με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Πολλές εκ των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός του αρχικού προγράμματος, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές επαφές.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ως βασικός υποστηρικτικός και αναπτυξιακός πυλώνας των επιχειρήσεων του νομού, συνεχίζει τις δράσεις προώθησης εξωστρέφειας με επόμενο σταθμό το Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση “Imathia Quality” από 23 ως 25 Σεπτεμβρίου.