Εκδήλωση του Επιμελητήριου Ημαθίας σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΕΤΑ – ΚΕ.ΜΑΚ) με θέμα: «Η ενίσχυση των εξαγωγών στο Νομό Ημαθίας»

s-photo-04_F17544.jpgΤην Δευτέρα 16 Μαΐου 2005 στις 6,30 μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
"Η ενίσχυση των εξαγωγών στον νομό Ημαθίας"

Ο κος Ουσουλτζόγλου Νικόλαος Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ημαθίας, αναφέρθηκε στο σκοπό και στις υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ δωρεάν.

Ο κος Γιώργος Κόκκας, Συντονιστής του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ αναφέρθηκε στις προβλεπόμενες δράσεις του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ έχουν στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενημέρωση σε θέματα επιδοτήσεων, marketing, εξαγωγών, καινοτομίας, χρηματοδοτήσεων κλπ.

s-photo-02_F17492.jpgΤονίζοντας ειδικότερα ότι στο επιχειρηματικό σχέδιο του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ περιλαμβάνεται και η δωρεάν παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα εξαγωγών η οποία πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία και μπορεί να παρασχεθεί βοήθεια σε θέματα marketing , σε θέματα οργάνωσης , εντοπισμού αγορών που ανταποκρίνονται καλύτερα στα προϊόντα της επιχείρησης, σε θέματα ασφαλίσεων κλπ.

Επίσης το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ πρόκειται να διοργανώσει επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό και θα συμμετάσχει με περίπτερο σε εκθέσεις αναλαμβάνοντας την κάλυψη μέρους των εξόδων και γι' αυτό το λόγο κάλεσε τους εξαγωγείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ που πρόκειται να υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Τέλος ανέφερε ότι το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ εχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.keta-kemak.gr όπου μπορεί ο επιχειρηματίας να βρει χρήσιμες πληροφορίες.

s-photo-03_F17521.jpgΟ κος Γεώργιος Καρακάσης, Διευθυντής του ΟΠΕ Βορείου Ελλάδος, αναφέρθηκε στον ρόλο του ΟΠΕ, σε θέματα αγορών και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή των επιχειρήσεων σε εκθέσεις.

s-photo-01_F17417.jpgΟ κος Θέμης Κεφαλίδης, Επιχειρηματικός Σύμβουλος του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ σε θέματα εξαγωγών αναφέρθηκε στα εργαλεία των εξαγωγών.Πρόκειται για μια σειρά από cd που δημιουργήθηκαν από το ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ και περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για κάποιον που πρόκειται να εξαγάγει προϊόντα.

Οι θεματικές ενότητες των cd που παρέχονται δωρεάν κατόπιν επικοινωνίας με το Τοπικό Γραφείο Στήριξης του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ στο νομό Ημαθίας που στεγάζεται στο Επιμελητήριο Ημαθίας είναι οι παρακάτω:

1. τα πρώτα βήματα των εξαγωγών
2. οι πιο συχνές ερωτήσεις των εξαγωγών
3. δείγματα προσφορών για εταιρίες του εξωτερικού
4. B2B εξαγωγές
5. πως χτίζουμε το Brand Name
6. εξασφάλιση εξαγωγών
7. καινοτομία και εξαγωγές
8. το λεξικό των εξαγωγών
9. οι πιο χρήσιμες διευθύνσεις των εξαγωγών
10. 19.000 Αμερικανοί εισαγωγείς
11. οι ελληνικές αρχές του εξωτερικού
12. εξαγωγές σε τρίτες χώρες
13. infoterms
14. οι ελληνικές εξαγωγές ανά χώρα
15. κωδικοποίηση εξαγόμενων ειδών
16. στατιστική των εξαγωγών
17. τα Bar Code
18. όλες οι διεθνείς εκθέσεις ένδυσης 2005
19. όλες οι διεθνείς εκθέσεις δομικών 2005
20. όλες οι διεθνείς εκθέσεις τροφίμων 2005
21. όλες οι διεθνείς εκθέσεις δώρων 2005
22-28. εξάγοντας στα βαλκάνια ( Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρουμανία)